en.swybrand.com

POVRATAK ROBE I PRAVO RASKIDA UGOVORA

POVRATAK ROBE I PRAVO DO RASKIDA UGOVORA

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač (to se odnosi samo na fizičke osobe koje robu nabavljaju u svrhe izvan svoje dobitne djelatnosti) ima pravo obavijestiti tvrtku putem e-maila [email protected] da raskida ugovor bez da mora navesti razlog svoje odluke u roku od 14 dana od primitka robe. Rok počinje teči jedan dan nakon datuma preuzimanja proizvoda. Jedini trošak koji Vam se naplaćuje u slučaju odustajanja od ugovora je izravni trošak povrata robe. Roba mora biti vraćena ponuđaču najkasnije 30 dana nakon obavijesti o namjeravanom povratu. Vraćanje preuzetih proizvoda tvrtki u roku za raskid ugovora smatra se kao obavijest o raskidu ugovora.

Proizvod koji vraća potrošač mora biti nekorišten, neoštećen, u originalnom pakiranju i u istoj količini. Roba ne smije biti nošena, oprana ili na bilo koji način prilagođena osobnim potrebama. Ako je roba oštećena, prljava, bez originalnog pakiranja ili su vidljivi tragovi uporabe (unutrašnji ili vajski izgled artikla), ponuđać zadržava pravo odbiti povrat.

Potrošač mora proizvod vratiti prodavaču neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je proizvod uništen, pokvaren, izgubljen ili mu se smanjila količina, a da za to nije kriv potrošač. Korisnik ne smije slobodno koristiti proizvode do raskida ugovora. Korisnik smije obaviti pregled i ispitivanje proizvoda u mjeri u kojoj je to nužno potrebno za utvrđivanje realnog stanja. Korisnik je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe ako je isto posljedica rukovođenja koje nije nužno potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i rada robe.

UPUTE ZA POVRATAK ROBE:

Robu treba poslati na adresu prodavatelja Petra Parovel, Obrtniška 30, 6000 Koper

Preporučujemo da koristite uslugu dostave koja omogućava praćenje pošiljke i da su artikli pravilno pripremljeni za prijevoz

Troškove slanja snosi pošiljatelj, osim ako se drugačije ne dogovorimo unaprijed, ne prihvaćamo otkupne pošiljke.

Prilikom slanja pošiljke napišite razlog/svrhu povrata na

[email protected]

U slučaju odustajanja od ugovora gdje je korišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, onda se ta sredstva uzimaju u obzir kao popust te se korisniku ne vraćaju. Ako korisnik to izričito zatraži, samo će uplaćeni iznos biti vraćen na bankovni račun korisnika ili na drugi način plaćanja. Nakon odustajanja od ugovora, poklon bon smatra se sredstvom plaćanja, a iznos se također vraća korisniku.

 

Povrat izvršenih plaćanja (osim dodatnih troškova isporuke) će se izvršiti u najkraćem mogućem roku i najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o raskidu ugovora. Tvrtka primljene uplate vraća potrošaču istim načinom plaćanja koji je upotrijebio potrošač (što najčešće predstavlja uplatu na transakcijski račun), osim ako potrošač nije izričito zatražio uporabu drugog načina plaćanja te ako potrošač zbog toga ne snosi nikakve troškove.

U iznimnim slučajevima, kada proizvodi nisu vraćeni u skladu sa ZVPot-om (Zakon o zaštiti potrošača), možemo potrošaču ponuditi otkup proizvoda uz adekvatnu odštetu koju prilikom povrata definiramo zapisnikom. Otkup sa smanjenom vrijednošću uzima se u obzir kod potvrde potrošača na e-poštu. Potrošač ograničenu otkupninu koristi samo pri naručivanju drugog proizvoda jednake ili više vrijednosti.

Pravo na povrat kupovne cijene, jamstvo, stvarne pogreške i pogrešno izvršene usluge preciznije reguliraju odredbe Zakona o zaštiti potrošača (neslužbeni pročišćeni tekst).